Tenk miljø

Vi har etter hvert blitt flinke til å ha fokus på miljøet, men vi kaster fremdeles for mye i løpet av et år. Dette skader miljøet og det skader lommeboken. Målet må bli at man kaster minst mulig og gjenbruker det som kan gjenbrukes.

Stoff kan brukes til mye

Klær blir slitt, får permanente flekker og får hull. Så det er ikke unaturlig at vi må kjøpe nye klær, men de gamle klærne har fremdeles en funksjon. Gode bomullsklær blir til gode kluter som kan brukes til å polere ting med, til å vaske og mye annet.miljøet

Klær kan også kuttes opp i flere mindre biter og brukes som fyll. Noen synes dette kan bli litt klumpete, men det kommer ann på hvor mye tid man bruker på prosssen.
Det er også mulig å kutte bort de delene som har størst flekker, eller som har hull eller er skadet på andre måter og sy sammen flere deler. Da kan du få en morsom pute eller annet.

Kildesorter

Det er viktig å sortere avfallet og dette er ikke så vanskelig som mange vil ha det til. Alt som trengs er en villighet til å gå ut med avfall litt oftere og skylle igjennom og brette ved behov. Her finnes det utrolig mange spennende løsninger som man kan snekre sammen, jeg kommer tilbake til mer om dette senere.

Bild fra – http://bjerk-bjorge.no/2015/02/14/tenk-pa-de-sma/