Gode råd til bileiere

De fleste av oss trenger å ha en bil som vi kan bruke for å komme oss rundt i hverdagen, men dette gir oss også mange små og store utfordringer. Ikke bare må vi sikre at bilen er fylt med drivstoff, den må også være ryddig og ren.

Og med skitne veier, folk som spiser mat i bilen, eller driver med andre ting gjør det vanskeligere å holde bilen i tipp topp stand. Husk at ren bil varer lenger.bileire

Vask

Dyre rengjøringsmidler er ikke alltid så effektive og de er gjerne laget av stoffer som kan være skadelig både for deg og for miljøet. Overraskende nok så kan du bruke helt dagligdagse ting for å få bedre resultat. Husk å bruke det valgte rengjøringsmiddelet på en liten flekk først så du ikke risikerer å ødelegge noe.

Tannpasta er utmerket for å rense frontlyktene og holde dem blanke

Coca Cola er perfekt for å løse opp rust på en god måte. Den kan også brukes til å fjerne vanskelige flekker på andre steder. Mange sverger til å vaske alt som er i krom med ekte cola for da blir det ekstra blankt og holder seg blankt lengre.

Eddik er perfekt til å fjerne vond lukt, bland gjerne eddiken med sitron for å få et friskere resultat.

Håndrensemiddel / desinfiserende våtservietter for håndvask fungerer godt på å fjerne isete ruter om vinteren. De kan også være en hjelp for å åpne en frossen lås.

Holde orden i bilen

Det er også viktig å unngå at det blir rot og her er det mange muligheter. Den største synden i enhver bil er vanligvis søppel. Det er få praktiske steder å sette opp en søppelbøtte. Løse poser blir ofte krøllete så man får ikke lagt noe nedi og dermed havner tingene på gulvet.

Så første bud er å finne en god løsning for søppelposer. Her er det flere muligheter. Man kan bruke en liten boks som gjerne brukes til å ha frokostblandinger eller lignende. Denne kan stå inntil midt-konsollet, eventuelt festet med borrelås. Så legger man en liten pose i den og presto! Ikke mer søppel på gulvet.

Har du ikke koppholder, så kjøp en stor rull med teip fra en byggevareforretning. Den kan du legge i passasjersetet og ringen er perfekt størrelse til å få plass til en kopp. Hele teipen er så solid at den holder de fleste kopper på plass.

Det er lurt å ha servietter eller Kleenex eller annet i bilen. Hvem vet når det skjer et uhell. Men en slik boks kan fort bli klemt flat. Kjøp en rimelig plastboks på dagligvarebutikken. Og sørg for at serviettene passer inn i denne. Så kutter du et lite hull i toppen så bare en serviett stikker opp. Enkelt og greit og alltid tilgjengelig.

Trange garasjer eller trang parkering

Det er ikke alltid det er så mye plass tilgjengelig når man skal parkere bilen. Ingen av oss vil lage bulk i bildøren fordi man er uoppmerksom. Når man skal parkere foran butikken eller andre steder så er det ikke så mye valg. Da må man bare sørge for å kjøre forsiktig.
Men når det kommer til der du parkerer hele tiden, så kan du sørge for at det blir enklere å holde rett avstand.

Er du redd for å bulke døren når du går ut av bilen i garasjen så kjøp en basseng svømme-pølse. Dette er slike myke pølser som barna flyter rundt på i bassenget og som du kan få i leketøysforretninger. Kutt en slik pølse i to på langs og lim den fast i veggen. Da vil døren treffe denne og ikke veggen. Alltid trygt.

Er du redd for å kjøre for langt inn i garasjen så er det bare å henge en tennisball fra taket. Heng den opp slik at du vet at når ballen blir liggende på frontruten din så er du langt nok inne.

Du kan også feste en flat planke i gulvet så du kjenner når forhjulene kommer borti denne og da vet du at du står langt nok, men ikke for langt, inne i garasjen.

Sett gjerne opp rimelige hagelys, solcellelys som klart viser grensene. Disse kan man eventuelt til og med grave delvis ned i bakken eller de kan stå ute på sidene. Det gjelder bare å huske å velge material som tåler en trøkk.

Bild fra – http://www.svada.no/wp-content/2017/05/10/ford-eiere-er-ikke-som-andre-bileiere/