Smarte tips for hverdagsutfordringer

Det gjelder å jobbe smart. Hvordan kan du løse problemet eller gjøre noe nytt av noe gammelt? Det finnes utallige gode løsninger som kan løse både store og små problemer i hverdagen. Mange av dem er enkle å gjennomføre, men det kan sitte litt lenger inne å tenke at du skal finne en god løsning istedenfor å irritere deg over de samme problemene hele tiden.

Organisering

Vi har for mye ting. Det er bare et faktum. Samtidig så er det ikke enkelt å skulle kvitte seg med så mye heller. Man trenger jo mer ting og de tingene som er mest irriterende og tar mest plass er gjerne ledninger, spill tilbehør og annet tilbehør. Så det er ikke så enkelt som å bare kvitte seg med det som ligger i veien fordi dette ofte hører til noe annet. Løsningen er å organisere tilbehøret og ledningene på en god måte, uten at det koster skjorta.hverdagsutfordringer

Her er noen forslag:

Skoeske og gamle doruller – de fleste av oss har en eller flere gamle skoesker eller esker tilgjengelig. Samle sammen noen tomme doruller. Ta alle ledninger du ikke bruker så ofte og kveil dem, en og en, så det er en i hver dorull. Så kan du legge dorullene, med ledningen, inn i skoesken. Aldri mer ledningkrøll i en skuff.

Papirklype-ledningsholdere – du kan kjøpe en rekke forholdvis dyre systemer som hjelper deg å holde orden på ledningene som er i bruk. Disse skal limes, med dobbeltsidig teip på forskjellige bord. Så stikker ledningen opp og du kan plugge den i pc, mac, for å lade telefon eller andre ting. En enklere løsning er å kjøpe rimelige papirklyper, den store sorten. Så kan du sette dem fast på bordkanten, eller andre steder. Så stikker du ledningstuppen opp gjennom papirklypen metall dekselet og du er ferdig.

Borrelås – det er utrolig hva du kan gjøre med borrelås.
• Borrelås på kontrollen til fjernsynet, til spillkonsollen eller annet og borrelås på bordet eller på veggen. Du må aldri lete etter kontroller igjen.
• Borrelås på baksiden av teppet og på gulvet i alle fire hjørnene eller på flere steder på sirkelen (hvis rundt teppe). Mye mer effektivt enn antiskli matter.
• Borrelås på veggen og ett rundt ledningene slik at du får samlet dem og satt dem fast på veggen.

Merking – organiserte ting er merket. Kjøp en rull med merkelapper slik som kan brukes for merke frysevarer. Disse er lett å feste og lett å ta av igjen. Merk så du vet hvilke kontakter som går til hva, skriv stikkord for hva som ligger i eskene så du slipper å gå igjennom alt for å finne en ting.

Eddik

Før i tiden så brukte mange eddik til alt. Så har dette produktet nesten blitt borte fra folks dagligliv. Men det er all grunn til å hente det frem igjen. Eddik er nemlig utmerket for å:

• Løse opp kalk slik som i dusjen og på kraner. Fyll eddik i en plastpose og fest denne på kranen eller dusjhodet. Så lar du det ligge i noen timer eller over natten. Løser opp alle blokkeringer og annet.
• Bland ut eddik med vann og vask innsiden av dusjen.
• Eddik kan brukes for å polere tremøbler. Bland eddik med matolje og gjerne litt sitron for duftens skyld. Bruk opptil 50% med matolje i blandingen. Da vil du få en god smørende effekt og du vil også kunne bli kvitt overfladiske skader i treverket.

Eddik er desinfiserende og kan derfor med fordel brukes til å vaske mindre områder som mange tar på i løpet av dagen slik som lysbrytere og annet. Bland ut eddik med vann og gjerne litt sitron for duftens skyld og hell blandingen på en sprayflaske. Da kan du bare spraye områdene som trenger en liten oppfrisking.

Bild fra – http://norway-events.com/event/hva-na-kurset-for-deg-med-hverdagsutfordringer